Новини

Toyota поступилася лідерством концерну General Motors у США

Share

Провідні світові автовиробники повідомили про зростання продажів у США в першому кварталі завдяки покращенню постачання дилерам, за винятком Toyota Motor Corp, яка продовжує боротися з нестачею запчастин, показали дані у понеділок.

General Motors Co, яка змінила Toyota на посаді провідного автовиробника США у 2022 році, повідомила про зростання продажів автомобілів у першому кварталі на 17,6%.

“Ми отримали значну частку ринку в першому кварталі, ціни були високими, запаси в дуже хорошому стані, і ми вперше продали більше 20 000 електромобілів за квартал”, – сказав виконавчий віце-президент GM Стів Карлайл.

Виробництво автомобілів постраждало після того, як пандемія порушила постачання напівпровідникових чіпів та іншої сировини, що завдало шкоди здатності автовиробників задовольнити зростаючий попит на ринку. З того часу компанії намагаються компенсувати втрату виробництва, оскільки проблеми в ланцюжку поставок поступово слабшають.

Але зростаючі відсоткові ставки та побоювання рецесії можуть зіграти злий жарт у галузі, де більшість покупок автомобілів фінансується за рахунок кредитів, кажуть аналітики. Середня вартість операції з транспортними засобами також зросла за останній рік.

GM заявила у понеділок, що продажі в США зросли до 603 208 одиниць у першому кварталі з 512 846 одиниць роком раніше. Toyota заявила, що продажі впали на 8,8% до 469 558 автомобілів, але додала, що товарно-матеріальні запаси покращуються.

Азіатські аналоги Mazda, Honda та Hyundai продемонстрували зростання продажів. Лідер ринку електромобілів Tesla Inc повідомила про рекордні поставки, але її акції впали в понеділок через занепокоєння про зростаючу маржу після агресивного зниження цін.

Загалом, продажі нових автомобілів у США в березні склали 1,37 млн ​​одиниць, а річний обсяг продажів прогнозується на рівні 14,82 млн, згідно з даними, опублікованими Wards Intelligence у понеділок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Toyota

Останні записи

Nissan презентував екстремальну версію пікапа Frontier для мисливців і рибалок

Nissan не має дефіциту у позашляхових моделях, але нещодавно у і без того широкому портфоліо…

20.10.2024

Українським водіям нагадали про початок дії зимових правил на дорогах

З 1 листопада 2024 року в Україні починають діяти зимові правила для водіїв, і це…

20.10.2024

Чому варіатор вважається найменш приємною трансмісією для водіїв

Перші безступінчасті коробки для автомобіля були розроблені в Німеччині. Проте стала вельми поширеною такі установки…

20.10.2024

Як дізнатися реальний пробіг автомобіля перед покупкою

На вторинному ринку більшість автомобілів мають скручений пробіг. Шахрайські схеми продовжують розвиватися разом із зростанням…

20.10.2024

Автоінструктор розповів, як потрібно їздити машиною в туман

Водіння в тумані потребує особливої ​​обережності. Однак погана видимість не повинна стати причиною відмови від…

20.10.2024

Електрокари незабаром зрівняються за ціною з бензиновими авто

Згідно з дослідженням Goldman Sachs Research, вже до 2026 року ціни на акумулятори для електромобілів…

20.10.2024