Компанія SsangYong Motor припинила своє існування

Компанія SsangYong Motor офіційно перейменувалася в KG Mobility 22 березня

0
89

SsangYong, найстаріший автовиробник Кореї, був придбаний KG Group минулого року, і тепер новий власник змінив назву. 22 березня 2023 року компанія SsangYong Motor Company була перейменована в KG Mobility, і тепер всі продукти отримають новий логотип KG. Це вже підтвердив генеральний директор KG Group Квак Джеа Сун.

“Назва – SsangYong Motor – пов’язана з теплими спогадами шанувальників, але вона також несе в собі хворобливий образ”, – сказав Квак представникам ЗМІ під час заходу Корейської асоціації автомобільних журналістів у Сеулі. “Відтепер усі автомобілі SsangYong виходитимуть у світ під маркою KG. Незважаючи на зміну назви, історія SsangYong Motors не зміниться”.

Коріння SsangYong сягає автовиробника, заснованого 1954 року, але звична назва з’явилася тільки наприкінці 1980-х років. Пізніше південнокорейський автовиробник був куплений Daewoo. За цим послідував продаж SAIC Motor з Китаю і Mahindra & Mahindra з Індії. Минулого року компанія KG Group викупила в індусів марку.

Під девізом “Go. Different. KG Mobility” компанія наразі запускає чотири електромобілі в різних сегментах транспортних засобів: наступ повністю електричних моделей знаменує початок Torres EVX, який представляє собою пікап середнього розміру (проєкт ім’я O100) і ще один позашляховик (F100) після нього. Також планується випуск компактного електричного позашляховика (KR10).

За повідомленням The Korea Herold, нова назва KG Mobility також може сигналізувати про зміну бізнес-стратегії SsangYong – відійти від традиційного виробника автомобілів і перейти до бренду мобільності.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!