Концерн Volkswagen анонсував випуск двох нових електромобілів

0
158

Концерн Volkswagen планує виробити 3 млн компактних електромобілів у 2025-2030 роках в Іспанії.

Німецький автовиробник Volkswagen планує виготовити 3 мільйони невеликих електромобілів на двох своїх заводах в Іспанії в період з 2025 до 2030 року, заявив у середу голова іспанського підрозділу VW SEAT Вейн Гріффітс. Німецький автовиробник просуває електрифікацію свого виробництва і планує побудувати завод з випуску акумуляторів в Іспанії.

Гріффітс сказав, що SEAT планує в середньостроковій перспективі складати 500 000 електромобілів на рік на заводі SEAT в Мартореллі, недалеко від Барселони. Він додав, що пріоритетом SEAT є відмова від скорочення робочих місць на заводі.

На прес-конференції керівник сказав, що автовиробник старанно працює над створенням другої платформи для виробництва електромобілів у Мартореллі, що підвищить конкурентоспроможність.

Volkswagen уже заявив, що почне виробництво двох електромобілів на заводі в Мартореллі в 2025 році і приблизно в той самий час на складальній лінії VW в Наваррі – один невеликий автомобіль для пов’язаного з SEAT престижного бренду Cupra і ще один автомобіль для бренду VW.

Минулого місяця Гріффітс повідомив агентству Reuters, що Volkswagen подасть новий запит до Іспанії на отримання коштів Європейського союзу, оскільки він зважує, чи виробляти там додаткові нові електромобілі, окрім тих, які заплановані на 2025 рік.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!