Головна Новини Volkswagen оцінив гонку з Tesla у 195 млрд доларів

Volkswagen оцінив гонку з Tesla у 195 млрд доларів

Компанія Volkswagen інвестує 193 мільярди доларів протягом 5 років в електрифікацію

0
206

Volkswagen планує інвестувати 180 мільярдів євро (192,76 мільярда доларів) протягом наступних п’яти років у такі галузі, як виробництво акумуляторів та операції у Північній Америці, повідомила компанія у вівторок. Оскільки до 2030 року компанія прагне 50% продажів електромобілів (EV) у всьому світі, понад дві третини п’ятирічного інвестиційного бюджету спрямовується на електрифікацію та цифровізацію.

В останньому плані 15 мільярдів євро виділено на заводи з виробництва акумуляторів та сировину, а 2 мільярди євро будуть вкладені у будівництво заводу у Північній Кароліні для бренду Scout. Інвестиції в технології двигунів внутрішнього згоряння досягнуть піку в 2025 році і з того часу знижуватимуться, заявив автовиробник, у якого більш амбітні цілі з електрифікації, ніж у деяких конкурентів.

Інвестиційні рішення спрямовані на виконання плану із 10 пунктів, розробленого генеральним директором Олівером Блюмом після того, як він очолив автовиробник у вересні.

Маржа прибутку Volkswagen у 2022 році була на верхньому рівні прогнозу в 8,1%, при цьому продаж і прибуток перевершили рівні 2021 року, незважаючи на потрясіння в ланцюжку поставок, які призвели до того, що його чистий грошовий потік виявився набагато нижчим за цільовий рівень.

У понеділок Volkswagen оголосив, що його перший завод із виробництва акумуляторних батарей за межами Європи буде у Канаді, а виробництво розпочнеться у 2027 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.