Німеччина гальмує введення заборони в Європі автомобілів із ДВЗ

0
197

На початку березня міністри країн Євросоюзу мали остаточно проголосувати за введення повної заборони на продаж нових автомобілів, що працюють на викопному паливі. Здавалося б, рутинний захід несподівано зустрів протидію з боку Німеччини.

Зведення до нуля автомобільних викидів в атмосферу є ключовою метою ЄС на шляху до скорочення парникових газів на 55% до кінця поточного десятиліття і досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року. Досі ідея повсюдно зустрічала схвалення влади: посилювалися екологічні стандарти, декларували намір заборонити продаж нових автомобілів із ДВЗ із 2035 року. Але ключове голосування з питання заборони раптово було відкладено через побоювання, що Німеччина утримається і зірве зелені плани всього Євросоюзу.

Свої заперечення німецька влада озвучила в останню хвилину, що стало сюрпризом для колег по альянсу. Німеччина стурбована впливом заборони на автомобільну промисловість. Побоювання підтвердилися минулого тижня, коли Ford оголосив про звільнення в Європі 3 800 співробітників через електрифікацію автопрому. Німецька влада наполягає, що двигуни внутрішнього згоряння, що працюють на біопаливі, мають бути дозволені і після заборони ЄС на звичайні ДВЗ, що працюють на викопному паливі.

Наразі влада Німеччини та Євросоюзу шукає компроміс. Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зустрілася з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у кулуарах засідання кабінету міністрів Німеччини в неділю, щоб обговорити можливі шляхи виходу з кризи, пише Automotive News.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!