Кросовери концерну Jaguar Land Rover потрапили під відгук через можливий витік олії в ДВЗ

У США потрапили під відгук більше 6,8 тис. кросоверів Land Rover і Jaguar через можливий витік масла в двигуні

0
88

Понад 6 тис. автомобілів Land Rover і Jaguar будуть відкликані в США через потенційний витік олії. У повідомленні про кампанію відкликання, опубліковане Національним управлінням безпеки дорожнього руху (NHTSA), сказано, що деякі моделі концерну Jaguar Land Rover, оснащені 3,0-літровим шестициліндровим мотором AJ20-P6, можуть мати заводський дефект з масляним каналом в опорній шийці розподільного валу.

Справа в тому, що масляний канал може бути не повністю просвердлений, а це, у свою чергу, може призвести до накопичення моторної олії на гумовій мембрані клапана регулювання тиску. Таким чином, проблема може призвести до зовнішнього витоку олії або підвищеного попадання олії в систему впуску повітря . При цьому зовнішній витік олії може призвести до пожежі в моторному відсіку.

Відкликання торкнеться загалом 6 644 автомобіля сімейства Land Rover . До них входять кросовери Range Rover , випущені в період з 24 серпня по 30 листопада 2022 року, Range Rover Sport , випущені в період з 12 жовтня по 28 листопада 2022 року, Range Rover Velar , випущені з 26 жовтня по 5 грудня 2022 року, а також L and Rover Discovery , випущені з 14 жовтня по 30 листопада 2022 року та Land Rover Defender , випущені з 13 жовтня по 1 грудня 2022 року.

Крім того, під кампанію потрапили 229 екземплярів Jaguar F-Pace , випущених з 27 жовтня по 24 листопада 2022 року.

У найближчому майбутньому представники виробника зв’яжуться з власниками дефектних машин та повідомлять про необхідність доставити транспортний засіб до дилерського центру Jaguar Land Rover для проведення ремонтних робіт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!