У США хочуть заборонити продаж електрокарів із 2035 року

0
447

Європа неухильно рухається до повної відмови від машин із класичними двигунами внутрішнього згоряння. У більшості країн Старого Світу їх продаж буде заборонено з 2035 року. Але з іншого боку Атлантики знайшлися ті, що виступає проти навали електрокарів.

У США багато штатів підтримують ідею повної відмови від автомобілів із ДВС. Піонером у цій галузі стала Каліфорнія. Згодом її приклад наслідували й інші штати: Вашингтон, Орегон, Нью-Йорк, Коннектикут, Мен, Массачусетс, Гаваї, Делавер, Нью-Джерсі, Род-Айленд та Нью-Мексико. Але будь-яка дія породжує протидію. Вайомінг, відомий як штат ковбоїв, рухається у протилежному напрямку та підтримує продовження продажів автомобілів з ДВЗ.

Сенатор-республіканець Джим Андерсон з Каспера, штат Вайомінг, на спис Каліфорнії та Нью-Йорку, розробив законопроект під назвою «Поступова відмова від продажів нових електромобілів до 2035 року». Документ уже отримав підтримку членів Палати представників Вайомінгу та місцевого Сенату, повідомляє видання Cowboy State Daily .

Ухвалений законопроект передбачає заохочення на законодавчому рівні поетапного припинення продажу нових електромобілів у Вайомінгу до 2035 року і закликає компанії та пересічних громадян не продавати і не купувати нові електрокари на території штату. Обґрунтування такого підходу просте: багато жителів штату зайняті у нафтогазовій галузі. Перехід на електрокари поставить під загрозу їхні робочі місця. Також у документі йдеться, що у Вайомінгу відсутня зарядна інфраструктура, що робить використання електрифікованих транспортних засобів непрактичним.

Поки що невідомо, як Білий дім поставиться до цього законопроекту. Цьогорічна адміністрація Джо Байдена всіляко заохочує розвиток електрокарів. Однак окремі штати в США можуть самостійно вирішувати, що можна продавати в їх межах, а що не можна.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!