Новини

За кілька місяців ціни на зарядку електрокарів злетіли на 58%

Share

До 2030 року Великобританія планує повністю відмовитися від продажу нових бензинових та дизельних автомобілів. У міру наближення до цієї дати зростають ціни на електрокари, ціни на електрику та податкові ставки.

За даними британського Королівського автоклубу (RAC), з травня 2022 року до січня 2023-го ціна кіловата на швидких громадських зарядних станціях зросла з 45 до 70 пенсів (+58%). За офіційною версією, подорожчання пов’язане з тим, що оператори переходять на високо витратні джерела енергії. У результаті кожна миля обходиться власникам електрокарів у 20 пенсів, тоді як власникам автомобілів із бензиновим ДВС – 17 пенсів.

Найвигідніше заряджати електрокар будинку. Тоді вартість милі становитиме 11 пенсів. А зарядка на надшвидких (зі швидкістю понад 100 кВт) станціях у місті виллється у 21 пенс за кожну милю. Таким чином, вперше автомобіль із бензиновим двигуном виявляється більш економічним у далеких поїздках, ніж електрокар, який доводиться заряджати не вдома, а на громадських зарядних станціях.

RAC висловив стурбованість тим, що висока вартість далеких поїздок на електрокарах утримує автолюбителів від переходу на більш екологічні машини. Розвиток мережі зарядних станцій у Великій Британії також залишає бажати кращого. Близько 30% всіх зарядок розташовані в Лондоні та околицях. У Вестмінстері більше зарядних станцій, ніж у Ліверпулі, Манчестері, Ньюкаслі, Лідсі, Шеффілді та Бірмінгемі разом узятих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024