Близько 60% водіїв в Україні не можуть здати права з першого разу

Як дивно, але більше проблем у студентів викликає теоретичний, а не практичний іспит.

Час читання: < 1 хв.
0

Цього тижня всі підбивають підсумки року, що минає. Те саме вирішили зробити і в Головному сервісному центрі МВС. У відомстві розповіли, скільки людей в Україні за минулий рік здало на право керуванням транспортними засобами різних категорій. Усього за минулий рік, попри початок війни в Україні, прийняли 776 622 іспити з теорії з яких успішно зданих було лише 323 076.

Таким чином, з першого разу першу, теоретичну частину іспиту на отримання прав склали лише 42% громадян. А от якщо говорити про практику, то тут ситуація напрочуд відрізняється. Так, самих практичних іспитів склали всього 680 039 раз (майже на 100 000 менше), але кількість успішних перших складання при цьому вище – 423 848 осіб. Таким чином, практику з першого разу успішно здають 62% кандидатів.

Зазначимо, що з 2022 року в Україні змінилася процедура підготовки студентів у автошколі. Так, тепер студенти допускаються до керування автомобілем лише після того, як вони склали теоретичний іспит. Потім після повного проходження практичного курсу навчання студентів допускають до складання іспиту з практики.

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!