Електромобіль австралійських студентів встановив рекорд Гіннеса з дальності пробігу

0
73

Студенти університету Нового Південного Уельсу (UNSW) встановили рекорд книги Гіннесса щодо дальності пробігу електромобіля: побудований ними дослідний прототип Sunswift 7 зміг проїхати 1000 кілометрів на одному заряді. Як уточнюється на сайті університету, рекорд поки що офіційно не включений до книги, але буде зафіксований після підтвердження експертами даних телеметрії.

Експериментальний прототип Mercedes-Benz EQXX проїжджав на одному заряді акумуляторів й довші дистанції. Однак в університеті вважають, що титул рекордсменів команді студентів забезпечить ще одне досягнення: прототип подолав 1000 кілометрів менш ніж за 12 годин із середньою швидкістю близько 85 км/год. Тим самим він має бути найшвидшим електрокаром серед тих, що здатні проїхати таку дистанцію без підзаряджання.

Рекорд встановили на трасі AARC Highway Circuit, якою Sunswift 7 зробив 240 кіл. Заїзд не обійшовся без проблем. Прототип довелося зупинити, щоб виправити несподівану проблему з акумулятором і замінити шину, що лопнула. Регламент встановлення рекорду допускає простий машини протягом не більше 15 хвилин, а техніки впоралися за 14 хвилин та 52 секунди.

Технічні характеристики рекордного електрокара не розкриваються. Відомо лише, що він важить приблизно 500 кілограмів, відрізняється продуманою аеродинамікою та оснащений набором сонячних батарей. Студенти працювали над проектом під керівництвом професора Річарда Хопкінса, який раніше був одним із топ-менеджерів формульної команди Red Bull.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!