Новини

Відмовлять кожному третьому: які авто не пройдуть техогляд в Україні та чому

Share

Обов’язковий техогляд в Україні планували запровадити ще восени 2022 року, але відклали через повномасштабну війну – ймовірно, його запровадять у 2023 році, хоча остаточного рішення поки що немає. Проте вже зараз ясно, що близько 30% авто, які їздять українськими дорогами, не зможуть чесно пройти техогляд.

Про причини пише bigmir.авто.

Перша проблема у автомобіля “у віці” з’явиться з каталізатором або сажевим фільтром. Вони відповідають за екологічність авто та служать близько 300 тисяч км або 10 років за середньостатистичної експлуатації автомобіля. Після виходу цих деталей з ладу їх вирізають і ставлять обманки, або перепрограмують комп’ютер. Справа в тому, що їхня вартість просто надхмарна – Skoda Octavia 2012 року (1800 доларів), Renault Megane (3000 доларів) і т.д.).

Можуть не пройти техогляд і авто з американською оптикою: стандарти світла у США та Євросоюзі різні, тому навіть американську фару, що справно працює, потрібно буде замінити на європейський аналог. Деяким доведеться довстановлювати задні протитуманки, а також переднє коригування фар та омивачі.

Також у ході ТО перевірятимуть усі основні системи та агрегати автомобіля: двигун, гальмівна, рульова системи, підвіска тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Leave a Comment

View Comments

  • Отже тему "продажі собак та дефективних дітей" депутати зеленої більшості продовжують ! По-перше, авомобілів старше 15 років в Україні не 15%, абільше половини всього а/парку ! Таким чином на прикол поставлять майже 2/3 автомобілів. По-друге, який придурок стверджує, що каталізатор забувається через 300 тис км., або 10 років експлуатаціїї ???!!! На жаль вони не витримують на сучасному паливі і 30 тис.км ! Чому їх і вирізають !По-третє, як можна наперед заявляти, що а/м 15 років не пройде ТО ?! Головним критерієм є і повинно бути : технічний стан а/м. При таких вимогах ТО пройдуть тільки а/м депутатів ВР та Каб Міну !(?) В такому випадку скажіть народу, що ваші а/м в гараж, або на металолом, та ще й на вказані пункти (Гетманцев з Третьяковою придумають ), забувши про ВСІ ОБІЦЯНКИ ЗЕЛЕНСЬКОГО НАРОДУ НА СТАДІОНІ !!!!!! Закон з унікальним ступенем дебільності авторів !!! До речі, а чому не публікують призвіщ авторів ШЕДЕВРУ законотворчості зеленої більшості ?!

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Peugeot показав свій новий електромобіль напередодні презентації

Peugeot 408 отримає електричну версію, яку офіційно представлять 2 жовтня, а публічний дебют відбудеться на…

28.09.2024

Свіжі зображення та чутки про бюджетну модель Model 2

Ілон Маск натякав на бажання випустити доступний електромобіль Tesla, і чутки про Model 2 залишаються…

28.09.2024

Toyota випускає двигуни, які можуть проїхати до мільйона кілометрів

Автомобілі Toyota здобули репутацію надійних завдяки двигунам, які практично не ламаються і не потребують серйозного…

28.09.2024

Гібридний BMW X5 помічений на дорожніх випробуваннях (фото)

Розробка нового покоління BMW X5 2026 продовжується, про що свідчать регулярні появи шпигунських знімків в…

28.09.2024

Топ-9 найнадійніших автомобілів усіх часів

Кожного року авторитетні організації та журналісти проводять дослідження, щоб визначити найнадійніші автомобілі, які здатні пройти…

28.09.2024

Tesla втратила статус найпопулярнішого авто в Європі: ось хто став новим лідером

Dacia Sandero став найпопулярнішим автомобілем на європейському ринку за результатами серпня 2024 року, про що…

28.09.2024