Новини

Американська мрія: чому не варто купувати вживані машини із США

Share

Зміцнення національної валюти та зупинка офіційних поставок нових автомобілів широко відчинили двері для різних машин. І незважаючи на гучні крики про санкції, найширший і могутній потік пішов саме зі Штатів. Гарно, потужно, недорого. Що ще потрібно? Але чи все так «солодко» з американською «беушкою»?

«Форди» та «Доджі», «Кадилаки» та «Лінкольни», «Шеві», «Джипи» та інші «Крайслери». «Тесла» зрештою! Американський автопром багатий, могутній і привабливий, причому буквально кожен здатний знайти собі автомобіль за коштами та смаками. А зі зміцненням рубля до «вічно зеленого» перспективи стати володарем розкішного «амера» зросли: за ціною нової «Вісти» можна взяти «злегка» уживаний Challenger чи Charger. Ну які тут можуть бути питання? Однак вони є й дуже суттєві.

Американські машини в більшості випадків потрапляють в Україну, м’яко кажучи, не новими. Є, звичайно, прецеденти, коли на замовлення везуть “у пакетах”, але левова частка – це “вторинка”. І тут потрібно прийняти і для себе зрозуміти наступну особливість «штатівської» експлуатації: більшість «легковиків» купується в кредит, виїжджається «до дірок», а потім здається в Trade In при покупці нової.

Обслуговуванням та залицянням ніхто особливо не займається — олію в кращому разі змінюють. Просто тому, що це безглуздо: весь термін служби автомобіля ним фактично володіє банк. То навіщо вкладатись у чуже?

«Траки» — великі американські пікапи — купуються надовго, а ось різний ширвжиток, на кшталт седанів, хетчбеків та універсалів — це рішення на кілька років. А потім вони відбувають підкорювати інші континенти. У тому числі наш, де їх доводиться стоїчно приводити до тями.

Другий важливий аргумент – запчастини. Машини для американського ринку найчастіше відрізняються від моделей для європейського, які постачалися і до нас. Простіше кажучи, фільтри та колодки, найімовірніше, знайдуться, а ось будь-яку іншу деталь доведеться пошукати: прокладки, сальники, підшипники та інше — теж розхідники, але їх треба буде замовляти та чекати. Часом – місяцями. Що вже говорити про вузли та агрегати, які з високою часткою ймовірності доведеться виглядати за розбірками?

Третій пункт — «ДТП». Більшість американських машин, що продаються в Україні, — «битки». Їх купують на аукціонах страхових компаній, після чого привозять в порти Литви або Польщі та до нас, де вже на місці ремонтують. Звичайно, намагаючись гранично заощадити на відновленні. Так з’являються різні «обманки», китайські запчастини, датчики, що глючають, барахлячі клапани і багато іншого, з чим належить розбиратися вже новому власнику. «Засідку» необхідно буде локалізувати, знайти, потім — поміняти. Це час і чималі гроші, без вкладення яких машина найчастіше стає нерухомістю. І ось у цей момент виникає просте питання: а чи варто воно того?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: США

Останні записи

Нова Toyota RAV4 (2025): що про неї відомо

Через шість років після запуску поточного покоління знаменитого японського кросовера RAV4 компанія Toyota готова провести…

07.10.2024

Експерти пояснили, чому не варто ігнорувати воду у вихлопній трубі автомобіля

У холодну пору року нерідко можна помітити, як із вихлопних труб автомобілів тече вода або…

07.10.2024

Визначено найпопулярніший автомобіль Європи: хто лідирує у продажах

Серпень 2024 року став важливим етапом для хетчбека Dacia Sandero, який знову посів перше місце…

07.10.2024

Нова версія Audi A7 вперше буде представлена ​​у новому типі кузова

Незважаючи на нову назву, наступний Audi A7 продовжить конкурувати із традиційними конкурентами поточного A6, такими…

07.10.2024

На тизері показали новий Jeep Compass 2025 з повним приводом

Автомобільний гігант Stellantis представив перший тизер повністю оновленого кросовера Jeep Compass 2025, натякаючи на різноманітність…

07.10.2024

Nissan Leaf відкликають через можливу небезпеку загоряння

Десятки тисяч машин Nissan Leaf потрапили під відгук з міркувань безпеки. Автовиробник стверджує, що високовольтна…

07.10.2024