У компанії Honda планують повністю відмовитися від “механіки”

Експерти давно кажуть, що МКПП залишаться у минулому, але тут ситуація не така однозначна.

0
63

Своєрідною точкою неповернення для механічних коробок передач багато автомобільних експертів вважають перехід до електрокарів. Водночас генеральний директор компанії Honda Тосіхіро Мібе вважає, що не все так однозначно. В інтерв’ю виданню Car and Driver представник компанії Honda заявив, що встановлення МКПП у класичному розумінні на електрокар є малоймовірним.

На цей час у компанії впевнені, що знайти повноцінну заміну механічній коробці передач для електрокарів неможливо. На цей час у компанії Honda заявили, що відмовитися від МКПП повністю поки не готові, при цьому в компанії не хочуть використовувати і штучні замінники для МКПП, оскільки це досить складний процес із технологічної точки зору.

Зазначимо, що інші марки поки що шукають варіанти, як можна перенести частину елементів автомобіля з ДВС на електрокари (наприклад, компанія Toyota запатентувала механічну коробку передач для автомобілів з електродвигуном. На цей час у компанії Honda чітко дали зрозуміти, що вони не хочуть встановлювати на свої авто “псевдомеханіку” та імітувати перемикання.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!