Деякі лідери ЄС не проти поразки України – прем’єр Польщі

Польський прем'єр жорстко розкритикував європейських лідерів

0
64
epa09740902 Polish Prime Minister Mateusz Morawiecki attends the inaugural meeting of the Covid-19 Medical Council at the Chancellery of the Prime Minister in Warsaw, Poland, 09 February 2022. Morawiecki said the Polish healthcare system must restore its ability to fight other illnesses despite the continuing coronavirus pandemic. EPA-EFE/Tomasz Gzell POLAND OUT

Україні потрібна фінансова та військова підтримка прямо зараз, щоб вистояти у розв’язаній Росією війні. Натомість у ЄС вважають за краще будувати “плани” про майбутнє. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, в інтерв’ю німецьким виданням Fakt і Bild.

Так, Моравецький зазначив, що приїхав на зустріч із журналістами безпосередньо з конференції, присвяченої темі післявоєнного відновлення України, що відбулася у Берліні. За його словами, хоча питання післявоєнного відновлення важливе, проте пряма підтримка України безпосередньо зараз більш актуальна.

“Ми зосередимося на дуже важливій темі: як ми відновлюватимемо Україну. Але маємо вирішити ще важливіше питання: як Україні отримати достатньо зброї, щоб закінчити цю війну?” – заявив Моравецький.

Польський прем’єр нагадав, що Росія цілеспрямовано руйнує електростанції та тепломережі України, прагнучи заморозити мирне населення цієї зими. Тому Україні потрібна допомога вже зараз.

“Україні потрібні гроші та зброя, а не “плани”” – наголосив Моравецький.

При цьому польський прем’єр розкритикував Німеччину, яка, на його думку, допомагає надто мало, враховуючи її економічний потенціал та величезний обсяг експорту зброї.

“У мене склалося враження, що деякі лідери ЄС воліли б, щоб все знову було по-старому. Відповідно до ідеї, що війну можна закінчити і поразкою України”, – наголосив прем’єр Польщі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.