Електромобілі Tesla Model 3 та Model Y подешевшали в Китаї на 9%

0
107

Компанія Tesla скоригувала вартість своїх електромобілів на китайському ринку: у підсумку ціни на Model 3 та Model Y знизилися на 9%. Передбачається, що таким чином американський виробник має намір підтримати попит на електромобілі на найбільшому авторинку у світі. Про це повідомляє видання Nikkei Asia.

Вартість седана Model 3 знизилася до 36,7 тисяч доларів, ціни на кросовер Model Y тепер починаються від 39,6 тисяч доларів.

Головними причинами такого кроку називають посилення конкуренції з боку місцевих виробників. Насамперед йдеться про BYD, Xpeng, Nio та SAIC, які активно розвивають свої модельні ряди.

У середині жовтня в Tesla заявили, що в Китаї та Європі йде «своя рецесія», через що компанія може не досягти намічених раніше планів з постачання на 2022 рік. Так, у вересні продажі на китайському ринку збільшилися на 2,5% замість очікуваних 3,3%.

Водночас виробник наростив обсяг складання машинн а гігафабриці в Шанхаї. У вересні з конвеєрів заводу зійшло 22 тисячі електромобілів проти 17 тисяч у липні.

За даними Китайської асоціації легкових автомобілів, у період із січня по липень частку місцевих брендів припало близько 80% продажів «зелених» машин. Водночас Tesla займає у Піднебесній третє місце з продажу. Минулого місяця компанія поставила своїм клієнтам 81 135 машин, складених на майданчику в Шанхаї.

Ба більше, Tesla працює над новою платформою для своїх електрокарів, яка виявиться вдвічі дешевшою за наявну архітектуру, що використовується для Model 3 і Model Y. Це дозволить вивести на ринок нову бюджетну модель.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!