Renault зніме з конвеєра популярну модель

0
748

У 2023 році Renault зніме з конвеєра «заряджений» хетчбек Renault Megane RS. Про це повідомляє австралійське видання Drive з посиланням на керівника Renault Australia.

У Європі падає попит на «заряджені» автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння. Зокрема, впав попит на Megane RS. В результаті боси французького автогіганта вирішили припинити випуск моделі. Натомість покупці отримають електрокар. Очевидно, мова йде про Megane E-Tech з більш потужною силовою установкою, яка відповідає назві RS.

Зараз найпотужніший Megane E-Tech поставляється з 218-сильним силовим агрегатом. і 300 Нм крутного моменту. До 100 км/год він розганяється за 7,4 секунди. Стандартний Megane RS в комплектації Trophy оснащений 1,8-літровим двигуном з турбонаддувом потужністю 300 кінських сил. Очевидно, що Megane E-Tech RS матиме приблизно такі ж характеристики, якщо вийде на ринок.

Але Renault Megane RS не буде безпосередньо замінений на двигун внутрішнього згоряння. Як відомо, Renault, як і інші автовиробники, поступово переходить на електромобілі. Навряд чи він вкладе гроші в розробку моделі, інтерес до якої втрачено. До речі, у Renault є концепт Renault R5 Turbo 3E, «заряджений» хетчбек потужністю 375 кінських сил.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!