В Україні вводять нові штрафи для водіїв

0
2855

В Україні хочуть штрафувати водіїв вантажівок, які не платять за проїзд дорогами загального користування. Українська інтеграційна комісія схвалила відповідний законопроєкт №6089 і рекомендувала погодити народним обранцям.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, в Україні зареєстровано близько 1,5 млн вантажівок. Вантажівки набагато більше шкодять дорогам, ніж легкові автомобілі. Наша нинішня система оподаткування цього не враховує, а ЄС ввів плату за проїзд з вантажівок.

Законопроект №6089 передбачає стягнення штрафів та плату за проїзд вантажівок дорогами загального користування та їх окремими ділянками, але немає пристрою, який би забезпечував передачу інформації про користування такими дорогами.Зокрема, у цьому випадку ми мова йде про вантажівки вагою 12 тонн і більше.

Пропонований штраф за проїзд вантажівки такими дорогами без спецзасобів становить 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За повторне порушення розмір штрафу подвоюється. Водії вантажівок вагою від 12 тонн підлягають такому самому штрафу за порушення порядку стягнення плати за проїзд по дорогах загального користування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!