Українці починають економити на обслуговуванні та ремонті автомобілів

0
662

У 2022 році кожен третій житель України почне економити на обслуговуванні та ремонті автомобіля.

Кожен третій український автовласник економить на обслуговуванні та ремонті автомобіля, а кожен дев’ятий автовласник їздить менше. Про це свідчить онлайн-опитування, проведене Autolist у вересні 2022 року.

Метою опитування було з’ясувати (пов’язано з війною – мабуть, але наскільки?) українці починають більше економити на обслуговуванні та ремонті автомобілів порівняно з 2021 роком. У результаті аж 35% респондентів відповіли на це запитання ствердно, а 11% зізналися, що стали менше їздити за кермом і використовувати його лише для термінових потреб.

У результаті дві третини респондентів (64%) зараз економлять на «споживачах», намагаючись вибрати більш доступні аналогічні товари. Інші 35% відмовилися від обслуговування в дилерських центрах і великих сервісних центрах і тепер виконують технічне обслуговування самостійно або у механіка в гаражі. Майже стільки ж (35%) вирішили відкласти купівлю нового комплекту шин, а кожен сьомий (14%) – новий акумулятор.

Що стосується ремонту, то більше половини (52%) автовласників економлять на запчастинах, купуючи дешеві неоригінальні аналоги. Близько 36% респондентів відмовилися від послуг (самостійно або у приватного майстра), 35% зволікали з дрібним кузовним ремонтом, а кожен чверть учасників опитування припинив ремонт дрібних поломок.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.