Власникам іномарок в Україні погрожують конфіскацією авто – деталі

0
1749
Loading broken car on a tow truck on a roadside

Власники «євроблях», які не встигли вивезти їх за межі митної території України, можуть продовжити термін перебування таких тимчасово ввезених авто в Україні, щоб не порушувати митні правила.

За несвоєчасне вивезення автомобіля на іноземну реєстрацію загрожує штраф або конфіскація до 170 тисяч гривень.

Абзацом першим статті 4 ст. Статтею 108 Митного кодексу визначено, що тимчасове ввезення автомобілів припиняється у момент настання обставин непереборної сили. Водночас, відповідно до положень пункту 4 частини 4 статті 380 Закону про митну справу строк тимчасового ввезення автомобілів може бути продовжено з урахуванням обставин непереборної сили.

Дії непереборної сили – це дії зовнішніх ворогів, загальна військова мобілізація, військові дії, оголошення війни та неоголошені війни. Це визначено ч. 2 ст. Стаття 14-1 Закону про торгово-промислову палату.

Строк може бути продовжено лише митним оформленням, яке передбачено пунктом 3 розділу VIII Порядку здійснення митних процедур, затвердженого наказом Мінфіну від 31 травня 2012 року № 657.

До митниці необхідно подати заяву із зазначенням конкретних причин конкретної ситуації, а також документацію, що підтверджує наявність ситуації, яка потребує продовження. Рішення повинен прийняти митник і негайно повідомити власника «єврономера» письмово або в електронному вигляді. Але якщо вони відмовляються продовжити термін, то таку машину треба вилучити.

Відповідне рішення є підставою для продовження/припинення перебування транспортного засобу в країні у зв’язку з обставинами непереборної сили. При вивезенні транспортного засобу на митному пункті необхідно пред’явити документ, що засвідчує особу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!