В Україні запустять електронну чергу на кордоні – подробиці

0
88
Після нещодавніх шалених черг на українсько-польському кордоні в Україні задумалися над проектом електронної черги для всіх, хто хоче виїхати з країни.

Вже найближчим часом в Україні може з’явитись електронна черга для всіх охочих перетнути державний кордон. Днями відбулося обговорення майбутнього проекту між чиновниками, представниками Укртрансбезпеки, перевізниками та представниками профільних відомств повідомляють у Волинській ОДА.

Реєстрація в електронній черзі на перетин кордону проходитиме через спеціальний сайт, який зараз перебуває в розробці й має запрацювати в тестовому режимі вже до кінця жовтня. При цьому чиновники одразу зазначили, що електронна черга не зможе повністю прибрати черги на кордоні, але дозволить їх суттєво скоротити.

Тепер водій зможе провести час очікування своєї черги вдома чи займаючись своїми справами, а не борючись за місце з іншими охочими проїхати через кордон. Так, у спеціальному додатку водієві просто прийде повідомлення із датою та часом прибуття на кордон. Якщо водій не встиг до встановленого часу, то йому доведеться знову займати чергу.

Електронну чергу для вантажівок буде інтегровано з базами даних митниці та прикордонників. При цьому на момент запуску сервісу не буде пріоритету у формуванні черг. Майданчик, де вантажівки чекатимуть на свою чергу перед кордоном і сам сервіс будуть абсолютно безкоштовними. Якщо з моменту отримання повідомлення черга прискорилася або сповільнилася, водій також отримає повідомлення.

Впровадженням проекту займатимуться у Мінінфраструктури, Держприкордонслужбі, Держмитниці та Мінцифри.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!