Новини

Несхвальне ставлення до водіїв: українських водіїв попередили про важливі зміни

Share

Раніше закон вимагав присутності двох свідків під час перевірки водія на стан алкогольного сп’яніння. Тепер все змінилося.

У попередній редакції частини 2 статті 266 Кримінального процесуального кодексу було зазначено: «Реакція огляду на стан алкогольного, наркозного чи іншого сп’яніння або перебування водія під впливом лікарських засобів, що знижують його концентрацію та швидкість, є вчинено працівником міліції в присутності двох свідків із застосуванням спеціальних технічних засобів.

Проте Законом № 1231-IX редакцію частини другої статті 266 Кримінального процесуального кодексу було змінено та викладено у такій формі: Огляд водія на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або у таких станах Зменшено наслідки наркотиків на увагу та швидкість реакції проводяться працівниками міліції із застосуванням спеціальних технічних засобів. Під час опитування осіб службовці застосовують засоби відеозапису, а якщо це неможливо, то в присутності двох понятих. Відеоматеріал необхідно додати до протоколу про адміністративне правопорушення. ”

Тож сьогодні поліція офіційно має право проводити перевірку водіїв на стан сп’яніння без понятих. При цьому доказом має бути відеозапис огляду. Обов’язок бути присутнім виникне лише у випадку, якщо офіцер не має відеореєстратора чи інших засобів відеозапису.

Хоча за законом інспектори зобов’язані вести повну відеозапис своєї взаємодії з водіями, практика свідчить про інше. Інколи міліція лише долучає до матеріалів про адміністративні правопорушення «вирвані» частини відеозаписів, які їй корисні. Всі інші моменти спілкування з водієм залишаються судом недоведеними.

Під час перевірок на місці паркування немає свідків, що може призвести до того, що поліція може приховати порушення. Тому ми рекомендуємо всім водіям проводити власну повну відеозапис усіх ситуацій під час проведення перевірок на стан сп’яніння. Це допоможе уникнути переслідування за злочини, яких ви не вчиняли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Leave a Comment

View Comments

  • Автор статьи сильно путается в юридических терминах, не знает значения терминов "свидетели" и "понятые", путается с понятиями "полиция" и "милиция" и другие подробности. Это неуважение к читателю.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Штраф

Останні записи

Розкрито головні новинки Volkswagen 2025 року

Наступний 2025 стане важливим для німецького автовиробника Volkswagen. Йому належить представити відразу кілька ключових новинок…

20.10.2024

Експерти склали рейтинг найміцніших автомобілів

Британський портал «WhatCar» постійно публікує різні дослідження в галузі надійності автомобілів. Нещодавно журналісти з «Туманного…

20.10.2024

Інтер’єр нового Volkswagen Teramont Pro розкрито на свіжих фотографіях

Отож, у Китаї вже готують до виходу новий Volkswagen Teramont Pro, і нещодавно з’явились свіжі…

20.10.2024

General Motors показав армійський броньовик з унікальною технікою

General Motors показав броньовик для спецслужб з унікальною технікою. "Дочка" автогіганта - GM Defense -…

20.10.2024

Які вживані авто зі США найчастіше обирають українські водії

За перші три квартали 2023 року в Україну пригнали майже 33,5 тисячі авто зі Штатів,…

20.10.2024

BMW iX3 (2025) показали ззовні та розповіли про його технічне оснащення

BMW твердо вірить у можливість поєднання різних трансмісій і досі пакувала їх практично однаково. Але…

20.10.2024