Українські інженери з нуля створили військовий БПЛА, який не поступається західним аналогам

Час читання: < 1 хв.
0

В Україні зібрали унікальну команду, здатну вирішувати будь-які завдання щодо створення безпілотників для наших військових. До неї увійшли фахівці з українських центрів аерокосмічної галузі, якими по праву називають Дніпро та Харків, а також іноземні спеціалісти.

Ініціатором проекту є Володимир Яценко, для якого авіація не робота, а хобі, яке переродилося на серйозний проект, – розповіла і будівля Building-tech.

Реклама

Завдання стояло перед ними нелегке – зробити дешевий і водночас дуже ефективний бойовий дрон, який повинен був мати високий показник подолання ворожої протиповітряної оборони та радіолокаційних бар’єрів.

Порадившись, винахідники вирішили відмовитися від дослідів із планерами, а створювати власний, тим самим розпочавши проект з нуля.

«Підхід був таким самим, як при проектуванні повномасштабних моделей літаків – повністю електронна модель, тестується на спеціальних програмах-симуляторах, і лише після цього запускається у реальне виробництво», – розповідає Яценко.

Ефективність українського БПЛА вже підтвердили військовослужбовці ЗСУ. Вони розповіли, що окупанти 10 днів не могли збити дрон за допомогою ЗРК «Бук». При цьому вартість українського безпілотника становить не більше 5 тисяч доларів, а однієї ракети до «Буку» – 200 тисяч.

Зараз винаходили створили універсальний базовий дрон, який в залежності від потрібного бойового завдання протягом години можна модифікувати в тактичний або оперативний – успішно виконує завдання на великих відстанях.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!