Замінити батарею електромобіля Volvo дорожче, ніж купити нову машину

Час читання: < 1 хв.
0

Власник електромобіля Volvo Polestar отримав справжній шок, коли дізнався вартість заміни тягової батареї свого електромобіля. –  Розповів Автосвіт. 

Його автомобіль постраждав у ДТП і власнику повідомили, що використовувати акумулятор, який постраждав у аварії надалі небезпечно. Коли він звернувся до сервісного центру, йому озвучили суму, яка у півтора рази перевищувала вартість його автомобіля.

Китайські ЗМІ зацікавилися цим випадком та вирішили перевірити інформацію, оскільки виробництво Polestar 2 знаходиться у КНР. Вартість електромобіля цієї марки в Китаї стартує від 298 тисяч юанів – близько 43 тисяч доларів. А офіційна вартість нового акумулятора для цієї моделі – 400 тисяч юанів, або майже 58 тисяч доларів.

Інші виробники електромобілів ставляться набагато гуманніше до своїх клієнтів. Так, Xpeng готовий замінити батарею для седана P7 за 110 тисяч юанів – 16 тисяч доларів. А Li Auto замінить тягову батарею на електромобіль Li ONE за 70 тисяч юанів – 10 тисяч доларів.

Підозрюють, що в ціноутворенні Volvo не останню роль відіграють принципи: метал для піддону батарею завод замовляє лише у виробників, які використовують відновлювані джерела енергії, і відстежує постачання кобальту та слюди.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!