Dacia повністю відмовляється від дизельних двигунів

Час читання: < 1 хв.
0

Бюджетні румунські бренди будуть змушені відмовитися від дизельних версій своїх автомобілів через неминуче посилення екологічних норм у Європі.

Нинішній кросовер Duster — остання модель, яку можна купити з дизельним двигуном, і він недовговічний.

Як відомо, керівництво Groupe Renault було змушене прийняти непопулярну політику щодо модельного ряду Dacia: у звичайних автомобілях зник попит на надійний, потужний, економічний 1,5-літровий турбодизель. Румунський бренд, але він все ще доступний на Duster, який є одним із найприбутковіших продуктів на ринку.

Реклама

Днями іспанський журнал motor.es повідомив, що у Dacia взагалі не буде «дизеля» навіть у гібридній силовій установці, або навіть у флагманському кросовері Bigster.

Причина відмови від дизеля зрозуміла і передбачувана: він не зможе відповідати багатообіцяючим екологічним стандартам Євро-7 без значного збільшення витрат, а дешевизна є головним ключем до успіху Dacia.

Dacia намагатиметься зберегти свою частку ринку за рахунок невеликих бензинових турбомоторів і бюджетних гібридів до 2035 року, перш ніж бренд буде змушений повністю перейти на електромобілі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!