Тести

Фанат Tesla перевірив автопілот машини, поставивши дитину на його шляху (відео)

Share

Майже тиждень тому у мережі показали відеоролик із експериментом, який буквально викликав резонанс. Справа в тому, що фахівці використовували автомобілі Tesla з автопілотом і ставили манекен дитини. Результат шокував – Tesla тричі переїхала імпровізовану дитину.

Подібне привернула увагу фанатів бренду Ілона Маска. Вони заявили, що готові перевірити автопілот на живих дітях, щоби довести його безпеку. Здавалося б, що це було схоже на жарт… але все виявилося значно серйознішим і знайшлися ті, хто справді здійснив таку перевірку.

Перевірку провів блогер Whole Mars. Він досить швидко знайшов добровольця, котрий погодився ризикнути своєю дитиною заради нового експерименту.

Отже, як проходив експеримент та які його результати? Експеримент проходив у чотири етапи. Спершу на заваді автомобіля встав дорослий чоловік. Автопілот досить легко помітив його та зупинився.

Другим етапом став той самий експеримент, але вже з дитиною. Він виявив, що електромобіль спочатку відмовився рухатися, але за кілька секунд відновив рух, повільно наближаючись до дитини. І все ж автопілот Tesla зупинив машину в 4-5 метрах від дівчинки. Рух продовжився відразу після того, як вона залишила поле зору камер.

Третій етап є ускладненою версією перших двох. Його суть проста – експериментатори хотіли з’ясувати, як поведеться автопілот, якщо вже інша дитина перебуватиме в русі і переходитиме дорогу. Підсумок – машина сильно сповільнилася, перебуваючи досить великій відстані. Таким чином вона дала можливість дитині спокійно перейти вулицю.

Завершальним етапом стало повторення експерименту з манекеном. Whole Mars поставив на дорозі фігуру в дитячий одяг, силует якого нагадував дитину. Результат подібного виявився таким, як і передбачав блогер. Tesla, лише починаючи свій рух, розпізнала перешкоду. Машина, наближаючись до об’єкта, сповільнилася і об’їхала його, не зачепивши.

Цікаво, що блогер закінчив свій ролик досить різким висловлюванням. Він заявив, що “той хлопець” брехав, тому що є СЕО конкуруючої компанії з розробки програмного забезпечення.

“Тепер ви знаєте правду”, – резюмував блогер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Tesla

Останні записи

Відбувся анонс нової версії пікапа Tesla Cybertruck з новим інтер’єром та шинами

Tesla представила дві нові опції для серії Cybertruck Foundation, включаючи новий варіант інтер'єру, який буде…

08.05.2024

Експерти назвали автомобілі, які втрачають у ціні найбільше в перший рік

Амортизація – це явище, яке торкається майже всіх нових автомобілів. За рідкісним винятком (чи то…

08.05.2024

BMW показала нову M4 CS (фото)

Компанія BMW представила повнопривідне купе M4 CS. У модельному ряду марки новинка займе місце між…

08.05.2024

Volkswagen запустив дизельну версію Passat 2024 з повним приводом

Volkswagen Passat 2024 року , одна з найпопулярніших моделей на ринку седанів, тепер доступний з…

08.05.2024

Несподівані проблеми у власників електромобілів: чому їх так мало купують

Запас ходу на одній зарядці часто сприймається як проблема минулого, оскільки багато електромобілів тепер можуть…

08.05.2024

Дилер розкрив головний недолік Volkswagen Multivan, який робить його небезпечним

Volkswagen Multivan 2024 є одним із найстаріших авто в лінійці VAG. Люди купують його для…

08.05.2024