Фанат Tesla перевірив автопілот машини, поставивши дитину на його шляху (відео)

0
319

Майже тиждень тому у мережі показали відеоролик із експериментом, який буквально викликав резонанс. Справа в тому, що фахівці використовували автомобілі Tesla з автопілотом і ставили манекен дитини. Результат шокував – Tesla тричі переїхала імпровізовану дитину.

Подібне привернула увагу фанатів бренду Ілона Маска. Вони заявили, що готові перевірити автопілот на живих дітях, щоби довести його безпеку. Здавалося б, що це було схоже на жарт… але все виявилося значно серйознішим і знайшлися ті, хто справді здійснив таку перевірку.

Перевірку провів блогер Whole Mars. Він досить швидко знайшов добровольця, котрий погодився ризикнути своєю дитиною заради нового експерименту.

Отже, як проходив експеримент та які його результати? Експеримент проходив у чотири етапи. Спершу на заваді автомобіля встав дорослий чоловік. Автопілот досить легко помітив його та зупинився.

Другим етапом став той самий експеримент, але вже з дитиною. Він виявив, що електромобіль спочатку відмовився рухатися, але за кілька секунд відновив рух, повільно наближаючись до дитини. І все ж автопілот Tesla зупинив машину в 4-5 метрах від дівчинки. Рух продовжився відразу після того, як вона залишила поле зору камер.

Третій етап є ускладненою версією перших двох. Його суть проста – експериментатори хотіли з’ясувати, як поведеться автопілот, якщо вже інша дитина перебуватиме в русі і переходитиме дорогу. Підсумок – машина сильно сповільнилася, перебуваючи досить великій відстані. Таким чином вона дала можливість дитині спокійно перейти вулицю.

Завершальним етапом стало повторення експерименту з манекеном. Whole Mars поставив на дорозі фігуру в дитячий одяг, силует якого нагадував дитину. Результат подібного виявився таким, як і передбачав блогер. Tesla, лише починаючи свій рух, розпізнала перешкоду. Машина, наближаючись до об’єкта, сповільнилася і об’їхала його, не зачепивши.

Цікаво, що блогер закінчив свій ролик досить різким висловлюванням. Він заявив, що “той хлопець” брехав, тому що є СЕО конкуруючої компанії з розробки програмного забезпечення.

“Тепер ви знаєте правду”, – резюмував блогер.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!