Tesla Model Y з батареями BYD з’явиться у Європі

0
382

Tesla Model Y китайського виробництва отримає батареї Blade від китайської компанії BYD. Такі машини планується доставляти і в Європу, вони вже отримали відповідні дозволи Нідерландського управління транспортних засобів, пише Car News China.

Чутки про співпрацю між BYD та Tesla ходили із серпня 2021 року. Тоді деякі ЗМІ повідомили, що BYD розпочне поставки американцям батарей Blade у другому кварталі 2022 року. Як бачимо, ця інформація підтвердилася.

До речі, випускати Model Y із батареями Blade, схоже, планують і в Німеччині. Згідно з інформацією від джерел усередині компанії, перша партія батарей вже прибула до Берліна. Ємність батареї – 55 кВт*год, запас ходу на одному заряді не перевищує 440 км, а споряджена маса становить 2087 кг.

Наразі основними постачальниками батарей для Tesla є LG Energy Solution, Panasonic та CATL. Торік Tesla стала найбільшим клієнтом CATL, закупивши у батарей на 13 мільярдів юанів (1,9 мільярда доларів США). Водночас США компанія намагається використовувати батареї свого власного виробництва, і до Європи вони поки що не потраплять.

Відзначимо, що BYD збирається стати лідером з виробництва батарей для електромобілів. Сьогодні він займає 32% ринку батарей у себе на батьківщині.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!