Скільки в Україні штрафують за відсутність автомобільної аптечки

0
226

Як ми всі знаємо, у кожній машині повинні бути певні елементи, і за їх відсутність передбачені штрафи. Наприклад, вогнегасники. Українське законодавство також передбачає штрафи, якщо в автомобілі немає аптечки.

Якщо в транспортному засобі немає аптечки, правоохоронці, як правило, складають адміністративний протокол 121 КУоАП (Керування технічно несправним транспортним засобом) згідно з частиною 1 цієї статті. Штраф за цією статтею становить 340 гривень.

Однак деякі юристи зазначають, що відсутність аптечки не є технічним недоліком. Тому правильно кваліфікувати дане порушення за статтею 125 КУпАП – інші порушення правил дорожнього руху. Покарання за цією статтею – попередження.

На жаль, незрозуміло, чи є прецедент аптечки за статтею 125 Кримінального процесуального кодексу. Зазвичай у цьому випадку патрульний поліцейський згадує статтю 121 КУпАП.

Важливо зауважити, що водіям не варто нехтувати аптечками першої допомоги. Це не спосіб «позбутися» поліції, а реальна можливість врятувати життя, оскільки на дорозі можуть виникнути всілякі непередбачені ситуації.

Правильна аптечка повинна містити: перекис водню, джгут, антисептик для ран, перев’язувальний матеріал, мазь або спрей від опіків, пов’язки з ранозагоювальною маззю, транспортні шини, охолоджувальні пакети, знеболюючі, нудотоподібні, блювотні, діарейні, алергічні, тиску. , біль у грудях, запаморочення, заколисування тощо. В ідеальній водійській аптечці має бути близько 30 ліків.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!