“Погані новини” від Ілона Маска: Tesla Cybertruck буде дорожчим, ніж передбачалося

0
183

Голова Tesla Ілон Маск поділився “поганими новинами” щодо пікапу Cybertruck, запуск виробництва якого неодноразово переносився. На щорічних зборах акціонерів компанії Маск анонсував подорожчання електромобіля та зміну характеристик.

Прототип Cybertruck дебютував у 2019 році. З того часу, за словами Маска, багато що змінилося і передбачити це було неможливо. Наприклад, інфляцію, що прискорилася.

Керівник компанії лише анонсував відповідні зміни, а ось подробиць поки ніяких не розкрив.

Після прем’єри Tesla почала приймати замовлення на електропікап з депозитом 99 доларів (зараз — 100 доларів). Передбачалося, що Cybertruck у найпростішій версії – з одним мотором – коштуватиме від 39,9 тисяч доларів, а топова модифікація отримає тримоторну силову установку і цінник від 69,9 тисяч.

З того часу компанія кілька разів зрушувала дату запуску моделі, а восени минулого року прибрала з офіційного сайту ціни та технічну інформацію про пікап. Навесні 2022-го Tesla призупинила прийом замовлень на Cybertruck із Європи.

Водночас Маск повідомив, що вже протягом кількох місяців на Гігафабриці в Техасі, де й проводилася зустріч, розпочнеться монтаж необхідного для виробництва електропікапа обладнання. Почати його випуск планується в середині 2023 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!