Українців попередили про зміну цін на бензин і дизпаливо

0
483

Оскільки бензину та дизельного палива на українському ринку стає все більше, попит поступово падає. Це впливає на витрати. Наприклад, 5 серпня середня ціна бензину А-95 становила 46,5 грн/л, що на 2 грн дешевше, ніж в останні дні липня. Водночас прогнози трейдерів щодо подальшого зниження цін від українців були обнадійливими. Паливо, швидше за все, продаватиметься за собівартістю.

У зв’язку з цим постачальники палива можуть спробувати утримати запаси бензину та дизельного палива, щоб спровокувати підвищення цін, збільшуючи таким чином свої доходи.

За останні тижні дизпаливо подешевшало в середньому на 3 гривні за літр і зараз коштує близько 45,75 гривні за літр.

Ціни на бензин продовжують падати. У липні Україна виставила на ринок багато ресурсів, але попит залишився на колишньому рівні.

для довідки. Найдешевший бензин на півдні України – 45 гривень за літр. Трохи дорожче на заході – 47 гривень за літр, чим далі вглиб країни вартість тим вища. На сході бензин можна купити в середньому за 49 гривень за літр.

Найнижча ціна зафіксована на півдні України – 42-44 гривні за літр. Це на 3-4 гривні дешевше, ніж минулого тижня. На сході бензин можна знайти по 46-49 гривень за літр.

Таке зниження цін не може не тішити українців, але до чого призведе нинішня ситуація? Якщо постачальники палива змушені продавати бензин і дизельне пальне за ціною, близькою до закупівельної, їм вигідніше створювати штучний дефіцит, щоб знову підняти ціни.

Якщо держава не втрутиться в ситуацію, українці знову вишикуватимуться в кілометрові черги, щоб заправити авто.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!