Розмитнення автомобілів суттєво подорожчає: чому

0
170

В Україні може подорожчати розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Справа в тому, що уряд розглядає можливість запровадження додаткового збору на імпортні товари. За попередньою інформацією, розмір збору становитиме 10%.

Народний депутат Ярослав Железняк повідомляє, що влада розробляє законопроект, який передбачає введення додаткового збору на імпорт. Зокрема більше платити доведеться за проведення валютообмінних операцій для оплати імпортних товарів і послуг.

Експерти Інституту досліджень авторинку проаналізували ситуацію. Вони вважають, що запровадження нового збору підвищить вартість розмитнення автомобілів – на 10%. Також вони зазначають, що при покупці автомобілів українці за кордоном намагатимуться розплатитися готівкою, щоби не переплачувати за банківські перекази.

Варто також додати, що на затвердження документів потрібно багато часу. Законопроект має бути розглянутий у багатьох профільних установах та підписаний президентом. Тому коли зміни набудуть чинності – невідомо.

Додамо, що після скасування пільгового розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації в Україні різко скоротився імпорт уживаних машин.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!