Новини

Ціни на автомобілі та запчастини в Україні можуть зрости ще на 10%

Share

Народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що уряд працює над законопроектом про встановлення додаткових податків на імпортні товари.

Це робиться для того, щоб зняти тиск на гривню, щоб зменшити імпорт до країн, які змушені витрачати валюту. Цікаво, що для підвищення вартості імпортних товарів замість концепції додаткових ввізних мит (з якими важко керувати) уряд обрав 10% податок на валютно-обмінні операції при купівлі всіх імпортних товарів і послуг.

“Очікується, що КМУ найближчими тижнями подасть законопроект до Верховної Ради”, – повідомили нардепи, однак навряд чи депутати одностайно сприймуть цю ідею, оскільки серед товарів, які зараз імпортуються в Україну, багато ключових товарів. імпорт Товари, які в нашій країні не виробляються, наприклад паливо та нафтопродукти, подорожчання яких призведе до чергової хвилі інфляції.

Серед товарів, ціни на які зростуть, якщо імпорт обкладати 10-відсотковим податком, включають автомобілі та їх частини. Не просто новий. Адже, за даними Інституту дослідження автомобільного ринку, близько 40 відсотків імпорту вживаних автомобілів минулого року припадало на юридичні особи, яким для покупки автомобілів за кордоном довелося купувати валюту на міжбанку. У період «нульового розмитнення» ситуація сильно змінилася, переважно на користь фізичних осіб, але після скасування знову схилилася на користь юридичних осіб.

У разі прийняття законопроєкту ціни на нові автомобілі та запчастини точно зростуть на 10%. IDA вважає, що рішення поглибить перекоси на авторинку вживаних автомобілів, які будуть імпортуватися з-за кордону – автомобілі намагатимуться купити за кордоном готівкою, щоб уникнути переплати за банківськими переказами.

Щоб законопроєкт був ухвалений, його потрібно зареєструвати у Верховній Раді, розглянути у профільних комітетах, проголосувати в залі парламенту, а потім має підписати Президент. Тож до подорожчання ще є час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Оновлений гібридний кросовер Dacia Spring вже доступний для попереднього замовлення: характеристики та ціни

Компанія Dacia відносно недавно презентувала оновлену версію кросовера Dacia Spring 2024. У процесі модернізації він…

07.05.2024

Представлено новий універсал Volkswagen Passat 2024 з повним приводом 4Motion

Компанія Volkswagen продовжує розширювати лінійку своєї оновленої моделі Passat, представивши версію із системою повного приводу…

07.05.2024

Rolls-Royce Cullinan оновився і отримав дивне «обличчя» (фото)

Rolls-Royce представив оновлений кросовер Cullinan. Розкішний позашляховик пережив модернізацію в середині життєвого циклу, і вона…

07.05.2024

Polestar представила електромобіль із надшвидкісною зарядкою

Компанія Polestar опублікувала відеозвіт про випробування технології надшвидкої зарядки: прототип седана Polestar 5, оснащений батареєю…

07.05.2024

У Audi різко падає прибуток: не через електрокари, а навпаки

Внаслідок пандемії COVID-19 усім було важко відновити роботу. Після пожвавлення економіки автомобільний сектор зіштовхнувся із…

07.05.2024

Mazda розкрила всі карти: озвучено всі ціни на новий CX-80

Mazda розкрила повний перелік цін на свою нову модель CX-80 , доповнюючи лінійку популярних кросоверів.…

07.05.2024