В Україні є потужна бронетехніка – на що вона здатна?

0
1262

Сьогодні ми продовжимо розмову про найцікавішу бронетехніку, яка постачається в Україну в рамках західної допомоги. Видання Bigmir розповідає про бронемашини Mastif, які Україна отримала від Великобританії. Фактично цей бронеавтомобіль є «побратимом» бронемашини вовкодав, але форма кузова дещо інша.

Головною особливістю бронемашини «Мастіф» є підвищена стійкість до вибухових пристроїв, яка забезпечується не тільки посиленою бронею, але і V-подібним днищем. Він дозволяє направляти вибух в різні боки з-під автомобіля. Крім того, у Mastiff PPV є додаткове резервування місць на випадок зіткнення з перешкодою або підриву на міні.

Бронежилет виготовлено з унікального матеріалу Dyneema Unidirectional (UD) для підвищення захисту та гнучкості. Стандартна броня бронемашини захищає пасажира від стрілецької зброї калібру 7,62 мм, а додаткова броня захищає пасажира та піхоту від зброї калібру до 12,7 мм.

У деяких випадках на автомобіль встановлювався додатковий пристрій динамічного захисту типу НЕРА, який, за заявою виробника, міг захистити машину від гранатометів РПГ-7.

Бронеавтомобіль Mastiff використовує колісну формулу 6X6 з усіма ведучими колесами. Оснащений двигуном Caterpillar потужністю 330 к.с., бронетранспортер може розганятися по шосе до 105 км/год. Запас ходу машини на танку становить близько 966 кілометрів.

В салоні можуть розміститися 2 члени екіпажу та 8 осіб десантного персоналу. Якщо говорити про озброєння самої бронемашини, то вона може бути озброєна кулеметами калібру 7,62 та 12,7 мм, а також 40-мм автоматичним гранатометом або 20-мм автоматичною гарматою.

Ціна бронеавтомобіля Mastiff

У цей період британська армія підписала кілька контрактів на закупівлю бронетехніки Mstiff з 2008 по 2011 рік. Виходячи з вартості всіх 4 контрактів, середня ціна бронемашини становить близько 810 тис. доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!