Компанія Tesla запровадила платну передплату

Час читання: < 1 хв.
1

Американська компанія Tesla перестала надавати безкоштовний довічний доступ до навігаційної системи у своїх електромобілях. Тепер власники мають за неї доплачувати, але лише після досягнення восьмирічного віку автомобіля, повідомляє видання Carbuzz.

Безкоштовний доступ буде скасовано для машин, зібраних після 20 липня 2022 року. Крім того, доведеться доплачувати власникам Tesla , зібраним до 9 січня 2020 року. І тільки для машин, що зійшли з конвеєра між 9 січня 2020 і 20 липня 2022-го, опція повністю залишиться безкоштовною.

Тепер передплату потрібно буде оплачувати після восьми років експлуатації. Термін досить великий: на цей момент у автомобіля може бути вже другий чи третій власник. Але компанії нічого не заважає з часом переглянути термін безкоштовного користування.

Реклама

Базовий пакет включає лише навігацію. Але розширений преміум-пакет за 10 доларів на місяць або 99 доларів на рік виглядає цікавіше. До нього входять інтернет-браузер, доступ до стрімінгового сервісу та показ пробок у режимі реального часу. За статистикою, більшість власників обирають саме другий варіант.

Мультимедійні комплекси електромобілів цього бренду не підтримують синхронізацію зі смартфонами по Android Auto або Apple Carplay . Тому вбудована навігація залишається єдиною можливістю прокладати маршрут та бачити підказки на дисплеї панелі приладів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!