Що може повністю вбити двигун автомобіля під час високої літньої температури

0
525

Двигуни автомобілів при високих температурах зазнають такого ж навантаження, як і в холодну погоду. Три основні проблеми, через які влітку виходять з ладу мотори через недбалість водія, пише «За кермом».

По-перше, двигуни автомобіля можуть перегріватися в жарку погоду. Зазвичай це спричинено забрудненим радіатором охолодження або навіть несправним термостатом чи вентилятором. Сучасні двигуни дуже чутливі до перегріву і не можуть тривалий час працювати при високих температурах. Камери згоряння можуть мати задирки, після чого двигун потребує серйозного ремонту.

При нагріванні також збільшується витрата палива. Вихід з ладу насоса і погана циркуляція теплоносія, що призводить до локального перегріву. У цьому випадку масло починає діяти частково як антифриз, і тільки при високих температурах починається процес виділення домішок в відкладення. В результаті мастило з часом втрачає свої властивості і силова установка швидше зношується.

Ще одна небезпека, яка загрожує автомобілям влітку, – хмари пилу. Летючі частинки потрапляють у впускну систему та осідають на повітряному фільтрі. З часом він засмічується і перестає нормально працювати. В результаті збільшується витрата палива, починаються проблеми з горінням, з’являється нагар в клапанах і камерах згоряння.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!