Підготовка до українських доріг – Tesla навчать розпізнавати ями

0
52
epa09842006 Tesla vehicles are on display during the opening day of the Tesla 'Gigafactory' in Gruenheide near Berlin, Germany, 22 March 2022. German Chancellor Olaf Scholz is also expected to attend the opening ceremony. EPA-EFE/CHRISTIAN MARQUARDT / POOL
Багато автомобілістів жартували, що в умовах українських ям та відсутності розмітки, автопілот Tesla – марний. Схоже, тепер ситуація змінилася.

 

У компанії Tesla усвідомили, що їхні авто їздять далеко не найдосконалішими дорогами, які можна побачити в рекламі, тому автопілот отримав нову функцію. Тепер електронний асистент водіння в автомобілях Tesla зможе розпізнавати ями на дорогах, а також автоматично підвантажувати інформацію про нерівності на хмарне сховище Tesla.

Відповідна функція стане доступною всім водіям Tesla після оновлення прошивки, повідомляє видання Electrek.

При виявленні нерівностей адаптивна підвіска автоматично змінює свої налаштування, завдяки чому не тільки продовжується термін “життя” самої підвіски, але й процес їзди робиться комфортнішим для водія та пасажирів.

“Адаптивна підвіска Tesla регулює висоту дорожнього просвіту для нерівної ділянки дороги, що знаходиться попереду. Це коригування може відбуватися в різних місцях, оскільки автомобіль завантажує зразкові дані дорожньої карти, створеної автомобілями Tesla”, – сказано в описі нової прошивки.

Водночас, нова функція підтримується тільки в Model S і Model X, тому що в інших автомобілях Tesla немає адаптивної підвіски.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!