У Європі підвищують вимоги до українських водіїв

0
117

ВУкраїні з 1 липня подорожчало автострахування . Але це не всі неприємні новини для українських водіїв цього місяця. Словаччина скасувала для переселенців з України послаблення щодо наявності Зеленої карти, яка від початку війни діяла на території Євросоюзу.

Як повідомляє проект фінансової грамотності НБУ Financial Literacy Ukraine, тепер європейський страховий поліс повинен мати кожен український водій, який пересувається своїм авто по дорогах Словаччини. До кінця червня Словацьке страхове бюро за власним зобов’язанням покривало збитки, завдані українцями під час ДТП, і не вимагало відшкодування. З 1 липня повну відповідальність знову поклали на самих водіїв.

Звернутися за оформленням Зеленої картки українцям, які перебувають у Словаччині, рекомендують, наприклад, будь-яку вітчизняну страхову компанію, яка має статус повного члена Моторного (транспортного) страхового бюро України. Уточнити перелік можна на офіційному зграї МСБО . У цьому випадку водій отримає електронний поліс у форматі PDF.

Термін дії Зеленої картки відрізняється. Її можна оформити на період від 15 днів до року, обравши період під свої потреби.

У разі ДТП на території Словаччини громадянин України має повідомити про це свою страхову компанію та Словацький офіс страховиків. Він приймає звернення через форму на сайті . Електронні копії необхідних документів (підписаний бланк, звіт про ДТП, фотографії тощо) необхідно надсилати на ім’я skp@skp.sk або поштою за адресою: Slovenská Office Poisťovaчів, Bajkalská 19B, 826 58 Bratislava 29.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!