Українці можуть ввозити електромобілі без сплати мит та податків

0
96

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигель заявив в інтерв’ю LB.ua, передає Експерт.

«В принципі, як варіант ми залишили абсолютно без оподаткування, без мита, без ПДВ електроавтомобілі. Таким чином, електромобілі можна ввозити до України без обмежень, без сплати будь-яких зборів та податків. Крім того, у цьому випадку вони можуть бути зареєстровані через Дію, – повідомив Шмигаль.

Електромобілі дуже екологічні і мають велику енергоємність. Ми вже зіткнулися з паливною кризою, бо нафтосховища, нафтопереробні заводи та навіть автозаправні станції було зруйновано Росією. Ось чому електромобілі є пріоритетом, і ми надсилаємо сигнали та оформляємо перспективи», — додав прем’єр-міністр.

Водночас гуманітарна допомога для передової, така як пікапи та джипи, в майбутньому не оподатковуватиметься, — підкреслив Шмигель.

«Ми не заборонили ввезення гуманітарної допомоги для фронту у вигляді пікапів та джипів, і вони не оподатковуватимуться у майбутньому. Іншими словами, дизельні або бензинові автомобілі, що ввозяться для передової, не обкладатимуться ПДВ чи митом. Вони прибувають як гуманітарна допомога. Тому всі канали доступу до лінії фронту відкриті, як завжди», — сказав глава уряду.

Як зазначалося раніше, у березні з ініціативи уряду Верховна Рада скасувала ПДВ на імпорт, акцизи та податок на імпорт транспортних засобів, а наприкінці червня, знову ж таки на пропозицію уряду, повернула всі ці податки та збори.

За тримісячний період пільгового митного оформлення в Україну було завезено близько 237 000 автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!