Автомобілі Tesla навчилися уникати ями

Автомобілі сканують за допомогою детекторів дорожнє полотно.

0
76

Автомобілі Tesla навчили сканувати проїжджу частину щодо нерівностей. Про це повідомляє видання Electrek .

Журналісти медіа звернули увагу на оновлення програмного забезпечення Tesla під номером 2020.20. В описі апдейту було зазначено, що адаптивна підвіска Tesla Adaptive Suspension тепер може регулювати висоту дорожнього просвіту для майбутньої ділянки нерівної дороги. У разі, якщо на шляху виникне перешкода у вигляді височини або ями, машина автоматично відрегулює підвіску.

За словами авторів, це перше підтвердження Tesla, що автомобілі бренду здатні сканувати за допомогою своїх детекторів дорожнє полотно. В описі оновлення було зазначено, що інженери компанії дозволили електрокарам, що знаходяться на дорогах загального користування, збирати інформацію та самонавчати, щоб уникнути наїзду на перешкоду.

Нова функція з’явиться тільки в автомобілях Tesla з адаптивною підвіскою, таких як нові моделі S і Model X. Система буде доступна в режимі бета-версії.

Фахівці позитивно оцінили програмне покращення електрокарів. За відгуками автовласників, у поганих дорожніх умовах досить часто автомобілі Tesla доводиться виводити з режиму автопілота, оскільки машини, як правило, прагнуть перешкодити.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!