Головна Новини В Україну можуть збільшити постачання бензину — коли й звідки

В Україну можуть збільшити постачання бензину — коли й звідки

0
97

Постачання бензину та дизельного палива в Україну може бути збільшено, задовольнивши весь попит українців. Таку заяву зробив директор Консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн, повідомляє today.ua .

Він зазначив, що Польща може купити бензин у будь-якому місці, а своє паливо направити до України. Тим більше, що польська залізниця може вдвічі-втричі збільшити перевезення в Україну.

Крім того, у Литві великий НПЗ випускає щороку величезну кількість бензину. Частину цього палива також можна направити Україні.

Експерт зазначив, що польські оператори паливного ринку чомусь не поспішають збільшувати постачання бензину та дизельного палива. При цьому йдеться не про безкоштовну передачу, а про звичайну комерційну угоду.

Тим часом експерти вважають, що для задоволення попиту в Україну щодня потрібно ввозити близько 25-27 000 тонн палива. У травні щодня ввозили близько 15 тисяч тонн палива. Постачання поступово збільшуються. Проте є думка, що повністю задовольнити попит на паливо тільки бензовозами не вийде. Потрібно використати залізницю, а її інфраструктуру обстрілюють російські окупанти.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.