Ілон Маск назвав новий термін старту продажу Tesla Cybertruck

0
227

Під час зустрічі з Клубом власників Tesla Ілон Маск заявив, що пікап Cybertruck дістанеться конвеєра в середині 2023 року. Про це пише Electrek.

Голова Тесла відзначив, дизайн серійної версії Cybertruck, який і став однією з головних причин зволікання, нарешті затверджений і більше не коректуватиметься. Маск визнав, що компанія надто захопилася внесенням змін у зовнішність пікапа, яка неодноразово виправлялася з моменту дебюту прототипу у 2019 році.

Серед інших причин затримки – загальні для всіх великих виробників проблеми з наявністю мікроелектроніки та різні складнощі з логістикою. Складатимуть Cybertruck на заводі Gigafactory Texas, що недавно відкрився.

На тому ж заході Маск зауважив, що заводи в Техасі, а також Берліні, завдають зараз великі збитки компанії. Причина втрати грошей — брак акумуляторів, який не дозволяє вийти на заплановані виробничі обсяги, та перебої з доставками комплектуючих з Китаю через спалах коронавірусу. Витрат на Гігафабрики багато, а результату майже немає: зараз обидва майданчики схожі на «гігантські печі для спалювання грошей». Проте і один, і другий завод щосили намагаються збільшити обсяги випуску електромобілів від моменту їхнього відкриття на початку 2022 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!