В Україні буде 1-1.5 млн «зайвих» автомобілів – коли та чому

0
3844

В Україні до кінця 2022 року може накопичитися надлишок автомобілів для особистого користування. Власники продаватимуть машини через витрати на їх утримання. Йдеться про 1-1,5 млн. транспортних засобів, які поповнять вторинний ринок, що призведе до зниження цін на вживані авто.

Такий прогноз озвучив старший економіст Центру економічної стратегії (CES) Юрій Гайдай, пише “Обозреватель” .

“У нас в країні вже до зими буде “зайвих” 1-1,5 млн авто, які власники будуть готові продати хоч за якісь гроші”, – вважає експерт.

Причиною він називає зниження реальних прибутків громадян. У такому разі, на думку економіста, близько 10% автовласників утратять можливість чи необхідність обслуговувати та заправляти машини. Це 1 млн автомобілів з 10 млн, що знаходяться в Україні.

Також вторинний ринок поповниться автомобілями, власники яких виїхали за кордон. Тоді як знищеними внаслідок війни вважаються близько 2% машин.

«Вважаю, що на тлі цього… стимулювати подальше ввезення авто (крім тих, хто потребує армії) на рівні державної політики, було б нерозумно», – резюмував Гайдай, маючи на увазі скасування безкоштовної розмитнення «євроблях».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!