На кордоні з Польщею утворилися черги з вантажівок. Люди чекають по 100 годин

0
1840
На польсько-українському переході в Дорогуську утворилися довжелезні черги з вантажівок на виїзд з Польщі. Люди чекають по кілька діб, щоб перетнути кордон. За п`ять місяців цього року рух на кордоні зріс на 168%.

На польсько-українському кордоні очікують понад 2 тисячі вантажівок, повідомляє “Польське Радіо”.

“Йдеться про машини, які завантажуються в основному на території ЄС і хочуть проїхати через прикордонний перехід в Дорогуську на територію України”, – коментує ситуацію на прикордонному переході в Дорогуську прессекретар палати податкової адміністрації в Любліні Міхал Дерусь.

Який відсоток українців серед тих, хто перетинає кордон?

За даними прикордонної служби, рух на польському кордоні за перші місяці цього року зріс на 168%, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року. Загалом прикордонники зареєстрували 12,8 млн мандрівників на в’їзд та виїзд. Найбільше таких відправили з Варшавського аеропорту – 1,576 млн.

У період з січня по квітень 2022 року 53,1% осіб, які виїхали до Польщі, були українцями. Серед осіб, які перетнули кордон з Польщею літаками, українці становлять лише 8%.

Скільки українців виїхало з країни. Останні дані.

12 червня співробітники польської прикордонної служби перевірили документи у 4-мільйонного українця, який перетнув кордон від початку повномасштабної війни. Водночас вже понад місяць кількість тих, хто їде в Україну, перевищує кількість людей, які прямують до Польщі.

За даними ООН, від початку війни з України виїхало майже 7,4 мільйона людей. З них майже 5 мільйонів перетнули кордони з країнами Євросоюзу. В ООН зазначають, що понад 1,1 млн українців виїхали в росію.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!