Ще одна країна пішла назустріч українським водіям

0
423

Литва скасувала для українських водіїв низку обмежень. Литва скасувала для українських вантажівок перевірку на відповідність екологічним нормам. Тепер до Литви можуть в’їжджати українські вантажні автомобілі будь-якого віку, але у справному технічному стані, повідомляє ВАР. Про це інформує Експерт з посиланням на Gazeta.UA.

«Незабаром лібералізація правил вантажних перевезень для українських машин може наступити в усіх країнах Євросоюзу. Сьогодні розробляється тимчасова угода про автомобільні перевезення вантажів між ЄС і Україною. Угода передбачає виключення відповідності певним екостандартам для вантажних автомобілів. Документ планують підготувати й прийняти до липня поточного року», — ідеться у повідомленні.

Крім того, до кінця цього року литовські поліція, органи митниці та прикордонники не вимагатимуть від водіїв з України дозволів на перевезення різних видів вантажів. Під екологічними нормами мається на увазі набір значень показників шкідливих викидів в атмосферу, яким повинні відповідати двигуни внутрішнього згоряння автомобілів.

Уряд Чехії запровадив зміни до закону щодо проживання українських біженців. Скасував фінансову допомогу 5 тис. крон (майже $200) для українців, які отримали безплатне житло й гуманітарну допомогу. Також умовами отримання допомоги для українських біженців є проживання на території Чехії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!