Газ на авто в Україні під час війни – а чи є сенс?

0
150
В умовах воєнного стану та значного подорожчання автогазу, доцільність встановлення ГБО на авто зводиться майже до нуля.

До війни, в Україні автомобілі з ГБО користувалися великою популярністю, але тепер, навіть затяті прихильники газу вкотре замислюються, а чи є сенс встановлення ГБО на свій новий автомобіль?

З погляду економічної доцільності, кілька тижнів ситуація була такою, що газ коштував дорожче за бензин (40 грн за літр газу, проти 33 грн за літр бензину), але все дуже швидко повернулося до попереднього стану, коли в уряді скасували держрегулювання.

В умовах війни та дефіциту палива, на користь газу з’явився ще один аргумент – його наявність. Внаслідок цього водії з ГБО мають більше можливостей для заправки, адже можуть перемикатися між різними видами палива.

Попри всі плюси, доцільність переходу на ГБО поки що залишається досить спірною зазначає директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн:

“Раніше мотивацією установки ГБО була економія, тому що скраплений газ коштував у два рази дешевше, ніж бензин. Зараз він коштує як бензин і фактично він дешевший за бензин на 20%, але ми розуміємо, що дана установка використовує його більше і сьогодні ціна за енергетичну одиницю, що на газу, що на бензині однакова. У такій ситуації, виграш буде лише в тому, що це доступніший і більш благополучний ресурс у плані постачання”.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!