Щодня безкоштовно розмитнюють до 5000 автомобілів

0
219

В Україні щодня у будні дні безкоштовно розмитнюють від 4000 до 5000 автомобілів на іноземній реєстрації. Про це розповів народний депутат Ярослав Желєзняк.

Він наголосив, що хоча безкоштовна розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації триває вже майже два місяці, її темпи не знижуються. У будні дні через пункти пропуску проїжджає до 5000 євроблях.

За даними Желєзняка, на даний момент українці вже безкоштовно розмитнили понад 123 000 автомобілів. Це статистика за 9 квітня – 30 травня 2022 року.

Таку велику кількість євроблях, що ввозяться в Україну, можна пояснити тим, що безкоштовну розмитнення хочуть скасувати. У Верховній Раді вже зареєстровано відповідний законопроект №7418, який підписав прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Автори цього проекту закону виходять із того, що через безплатну розмитнення бюджет країни не отримав 13 млрд гривень, при цьому часто безкоштовно розмитнюють елітні машини.

Нагадаємо, безкоштовне розмитнення автомобілів на іноземних номерах запроваджено в Україні на час дії військового стану. Нещодавно воєнний стан продовжили до 23 серпня 2022 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!