Головна Новини Митниця не дає добро: в Україні “застрягли” сотні автомобілів

Митниця не дає добро: в Україні “застрягли” сотні автомобілів

0
1785

З початку травня ввозити в Україну автомобілі можна лише через три пункти пропуску на західному кордоні. Таке рішення мало ліквідувати на інших пунктах пропуску черги, але призвело до того, що митниця не дозволяє розмитнювати та вивозити автомобілі з портів Одеської області.

Наразі лише на одному поромному комплексі порту Чорноморськ знаходиться близько 200 автомобілів, які чекають у черзі на розмитнення ще з 24 лютого. Проте митниця їх не розмитнює, посилаючись на постанову Кабміну. Автомобілі неможливо навіть перевезти на інший митний пост, бо їх навіть не дають тимчасово оформити.

Така сама ситуація спостерігається і з машинами, які прибули у контейнерах. Їх теж не дають розмитнити.

В результаті українці змушені не лише продовжувати чекати на автомобілі, за які вони вже заплатили, а й платити гроші за їх зберігання. Ось така дивна ситуація.

Нагадаємо, з початку квітня в Україні можна безкоштовно розмитнити автомобілі на іноземній реєстрації – до закінчення воєнного стану. Цією можливістю зловживають комерційні організації, які ввозять євробляхи в Україну з Європи, створюючи черги на пунктах пропуску.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.