В Україну приїхала перша партія бронемашин Senator

0
812

Про те, що Канада передасть Україні броньовані машини “Senator Armored Personnel Carrier” стало відомо ще минулого місяця. І ось, перша партія техніки прибула в нашу країну.

Наразі в Україну приїхало вісім таких машин. Бронеавтомобілі стануть на службу правоохоронних органів країни і будуть використовуватися для перевезення особового складу. Вони виготовлені канадською компанією з урахуванням потреб українських силових структур. Повідомив аналітик з Ukraine Weapons Tracker.

Відомо, що кузов “Senator APC” виконаний зі сталі і може витримати обстріл зі зброї 50-го калібру, а також підрив гранати або міни. До того ж в автомобілі встановлені вікна з куленепробивного скла, а шини мають функцію самопідкачування.

Кабіна канадської бронемашини повністю герметична. В її оснащення входить система, здатна генерувати чисте повітря. Тобто бійцям, що перебувають у салоні, не страшна хімічна або біологічна атака.

Відомо, що “Senator APC” побудований на базі важкого пікапа Ford F-серії. У рух його приводить 6,7-літровий дизельний турбодвигун потужністю 330 к. с. і 750 Нм крутильного моменту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!