У РФ погрожують націоналізувати завод Nissan

0
247

Завод Nissan у Санкт-Петербурзі можуть націоналізувати.

Міністр промисловості та торгівлі РФ Денис Мансуров заявив, що розглядають можливість вилучення всіх російських активів японського концерну.

Про це повідомляє видання “Діловий Петербург”.

За словами Мансурова, вже найближчим часом уряд організує обговорення майбутнього активів Nissan. Цілком імовірно, що їх передадуть новому власнику — наприклад, владі Санкт-Петербурга.

Слід зазначити, що нещодавно в державну власність вже перейшли АвтоВАЗ та московський завод Renault. Однак якщо Renault Group добровільно продала свої підприємства за символічну суму в 1 рубль, то у випадку з Nissan вочевидь йдеться про примусове вилучення активів. Раніше російська влада загрожувала націоналізацією підприємств усім компаніям, які підтримали санкції та припинили роботу у РФ.

Нагадаємо, що завод Nissan у Росії випускав кросовери Nissan Qashqai, Murano та X-Trail. Японський концерн засудив напад на Україну та зупинив конвеєр ще 10 березня.

Пізніше представники Nissan підтвердили, що підприємство в Санкт-Петербурзі простоюватиме мінімум до березня 2023 року. Планів відновлення виробництва поки немає, навіть попри те, що автовиробник втратить близько 500 мільйонів доларів через припинення роботи на російському ринку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!