Держрегулювання цін на пальне в Україні скасували не повністю

0
425

Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко повідомила про те, що чиновники вирішили відмовитися від державного регулювання цін на пальне, зберігши граничний кордон ціни на бензин у розмірі 52 грн/л, дизпаливо – 58 грн/л.

“У нас була дискусія з операторами ринку сьогодні, і за підсумками сьогоднішнього засідання штабу виникла домовленість, що ми з боку держави призупинили цінове регулювання, щоб оператори ринку могли наситити ринок необхідним ресурсом. Щоб вони могли мати весь доступний ресурс на європейському чи навіть неєвропейському ринку транспортувати до України”, – сказала Свириденко.

“При цьому ми, звичайно, очікуємо, що граничні ціни на дизпаливо будуть не більше 58 грн, на бензин – не більше 52 грн. Як тільки ми відчуємо, що оператори зловживають становищем, ми вводитимемо щодо них санкції. Моніторитимемо ситуацію щодобово”, – наголосила Свириденко.

За її словами, це рішення дозволить скоротити черги на АЗС за пальним та відновити баланс на ринку вже найближчими тижнями.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!